Career Workshops


The workshops below are open for all students studying at the Faculty of Technology (from year 1 to year 4). In order to keep the workshops interactive we have to set a limit of max. 30 participants per workshop.  All the workshops are in Dutch.


13:00-13:55 / lokaal C1.61
Like a boss: een leiderschapstraining - InWork

Een boost in je carrière skills: leer leiding geven en nemen vanuit verschillende perspectieven met InWork


Herken jij dat moment dat je een schoolproject voorgeschoteld krijgt en er moet structuur gegeven worden aan het proces. Niemand neemt de touw in handen. Of ben jij juist degene die altijd voorstelt hoe jullie het project aan kunnen pakken? Verschillende mensen nemen verschillende rollen aan tijdens het opzetten en uitvoeren van een project. De een is goed in cijfers. De ander is goed in het schrijven van de conclusie. De ander werkt goed uitvoerend. En de ander is de leider!

Uiteindelijk hebben alle leden van de groep een zelfde verantwoordelijkheid en einddoel: 

de opdracht halen. 

Om dit doel te behalen is het handig als er duidelijkheid ontstaat over jouw rol binnen het team. Om tot een definitie te komen van jouw rol is het vormen van leiderschap een belangrijk aspect. Onder leiding werk je efficiënt, helder, snel en voor je het weet is de opdracht af. Chill toch? 

 

Wil jij leren snappen hoe verschillende perspectieven denken? Welke leidende rol het beste voor jou werkt en hoe je dit in de praktijk kan toepassen? Dan is deze workshop voor jou!

 

13:00-13:55 / Lokaal C1.72

Succesvol onderhandelen - TUI

Leer de fijne kneepjes van het onderhandelen en geef jouw carrière een vliegende start! 

Stel je voor:
Je bent net afgestudeert, hebt jouw droombaan gevonden en je gaat binnenkort aan de slag. Maar na al die spannende sollicitatiegesprekken staat de volgende uitdaging voor de deur: de onderhandeling over de arbeidsvoorwaarden. Hoe pak je dit aan? Hoe onderhandel je en wat zijn de kaders hierin? 

Onderhandelen is niet altijd even makkelijk, maar er valt veel te winnen als je goed bent voorbereid en weet wat je juist wél en juist niet moet doen.

 

Vanaf het moment dat je het goede nieuws hebt gekregen dat het bedrijf je wilt verwelkomen, begint de onderhandeling. Leer door deze interactieve training hoe je deze gesprekken het beste kunt aanpakken!

 

14:00-14:55 / lokaal C1.61

Van studieschuld naar Hypotheek aflossen - USG People Engineering
Je dacht dat je net klaar was met de lasten van studiekosten en het eeuwige plannen. Maar nu…. Nu begint het echte leven pas. Aankomend jaar ga jij toetreden tot de arbeidsmarkt. Hoe profileer jij jezelf? Wat kan je nu verwachten?

 

In deze workshop gaan we kijken naar welke waarden voor jou echt belangrijk zijn. Wil jij straks een dikke leasebak rijden? of wil je liever meer vrije dagen krijgen zodat je straks met je pasgeboren tweeling aapjes kan kijken in Artis? Wij kunnen je vanuit de praktijk vertellen wat voor soort bedrijven er zijn en welke cultuur zij hebben. We willen ervoor zorgen dat je een goed beeld krijgt van welke bedrijfscultuur het best bij jou past. Je moet tenslotte tot je 70everjaardag geld verdienen, zodat jij je Vinex woning in A’dam-Noord kan afbetalen. 

14:00-14:55 / Lokaal C1.72
Effectief communiceren - Brunel

Op stage, tijdens het afstuderen of bij je eerste baan, je krijgt geregeld te maken met misverstanden in de communicatie met anderen. Soms heb je hetzelfde doel als iemand anders, maar praat je toch langs elkaar heen waardoor er verwarring en misschien zelfs irritatie ontstaat. Dit kost tijd en energie. Het is dus belangrijk om effectief te communiceren, maar hoe doe je dat? Er bestaan een aantal handige trucjes om sneller met iemand op één lijn te komen. Door middel van spel-elementen krijgt de student meer inzicht in effectief communiceren. Na de training gaat de student naar huis met een aantal handvatten die hij/zij in bepaalde situaties kan inzetten om (nóg) effectiever te communiceren.

 

15:00-15:55 / lokaal C1.61
TIK TOK timemanagement training - InWork

De week voor de tentamenweek: lekker de boeken in om nog de laatste beetjes kennis tot je te nemen, maar in je hoofd gaan beelden rond van dat ene feestje waar je nog heen wil. “Oh, de was moet ik ook nog doen. Voor sport moet ik nog wat regelen en zaterdag moet ik nog langs mijn ouders.” Je leven is druk, belangrijk en vol met leuke activiteiten. Zonder dat je het door hebt, word je wakker en merk je dat je het afgelopen half uur alleen maar aan andere dingen hebt zitten denken. Dan keer je je weer tot je boek: “oké concentratie. Oh, maar ik heb ook nog een eetafspraak met iemand en daarvoor moet ik nog boodschappen doen…”

 

Heel herkenbaar, maar afleiding brengt je niet verder in je studie. Je hebt focus nodig: flow. 

 

Om tot de staat van flow te komen heb je te ontdekken hoe jij in je hyper focus terecht komt. Het gevoel van tijdloosheid, sereniteit, extase en helderheid. Wil jij leren snappen hoe jij in je ultieme concentratie kan komen? Welke leerstijl het beste voor jou werkt en hoe je dit in de praktijk van timemanagement kan toepassen? Dan is deze workshop voor jou!

 

15:00-15:55 / Lokaal C1.72

LinkedIn training - Brunel - !!BRING YOUR LAPTOP!!

Op het moment dat je gaat solliciteren is een online cv zoals een profiel op LinkedIn onmisbaar. Ook het opbouwen van een (online) netwerk is essentieel. LinkedIn wordt dan echt gezien als je visitekaartje. Met de LinkedIn-training krijgen de studenten inzicht in het gebruik van LinkedIn: van het aanmaken van een goed profiel tot het effectief inzetten hiervan. Ook komen er tips voorbij over hoe werkgevers en recruiters LinkedIn gebruiken bij het zoeken naar talent en hoe de student zijn of haar profiel hierop kan aanpassen.

 

16:00-17:00 / lokaal C1.61
Personal Branding - USG People Engineering !!BRING YOUR RESUME PRINTED OUT!!

Je personal branding wordt steeds belangrijker bij het vinden van een baan. Hoe presenteer jij jezelf eigenlijk online en offline?

In deze workshop leren we je een eigen brandstory te maken, nemen we je mee in hoe je CV er anno 2019 uit behoord te zien en waaraan een juiste motivatiebrief- of pitch moet voldoen. Na het volgen van deze workshop, die wordt afgewisseld met opdrachtjes, schrijven en oefenen weet jij straks hoe je moet opvallen bij toekomstige werkgever! 


16:00-17:00 / Lokaal C1.72
Knap STAALtje solliciteren! - TATA Steel

Altijd al eens willen weten hoe een bedrijf naar jouw sollicitatie kijkt? Wij vertellen je hier graag meer over! Vanuit onze ervaring binnen Tata Steel willen wij jullie alles vertellen over de do’s and don’ts bij het voeren van een sollicitatiegesprek. 

Je CV ziet er top uit, check. Je hebt jouw motivatiebrief gefinetuned, check. Yes! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Nu begint het echte werk pas: het sollicitatiegesprek. Hoe maak je nu echt een goede indruk? Wij willen je de handvatten geven om zo zelfverzekerd mogen naar een gesprek te gaan! Door middel van een interactieve workshop zorgen wij ervoor dat je een master wordt in het voeren van gesprekken en jij de functie binnensleept! Kortom, je bekijkt een sollicitatiegesprek eens vanuit de ogen van je potentiele werkgever waardoor je een master wordt in het voeren van een gesprek.